Gus Van Sant zou azen op regie Fifty Shades of Grey

‘Regisseur heeft testscène gefilmd’

De verfilming van het meest gelezen boek van 2012 lijkt te zijn begonnen. Regisseur Gus Van Sant zou op eigen initiatief een scène van Fifty Shades of Grey (Vijftig Tinten Grijs) hebben opgenomen. Dat melden insiders aan de Amerikaanse website The Wrap.

De trilogie Fifty Shades van E.L. James gaat over studente Anastasia Steele, die de miljardair Christian Grey ontmoet. Hij trekt haar in een wereld van duistere seksuele fantasieën.

Volgens The Wrap is Van Sant niet officieel gevraagd door filmstudio Universal om een testscène op te nemen. Naar verluidt zou de regisseur graag met de film aan de slag willen gaan. Het zou gaan om een seksscène – de ontmaagding van Steele – waarin acteur Alex Pettyfer te zien is als Grey. Pettyfer is echter ook nog niet officieel aangenomen.

Wat ook nog niet bekend is, is wie Steele gaat spelen. Er gaan al geruime tijd verschillende namen genoemd, onder wie die van Emma Watson en Mila Kunis, maar hebben beiden aangegeven de rol niet te willen spelen. Voor de rol van Grey kwamen eerder de namen van Ryan Gosling, Channing Tatum en Henry Cavill voorbij.

In Nederland zijn al meer dan 1,7 miljoen boeken uit de serie verkocht. James schreef de boeken aanvankelijk als fan fiction (door fans geschreven verhalen, gebaseerd op personages uit bijvoorbeeld boeken of tv-series) van de Twilightboeken.

In maart 2012 verkocht James de rechten van haar trilogie al aan Universal. Maar buiten scenariste Kelly Marcel is er sinds afgelopen oktober niemand meer aangenomen. Toch hoopt de filmstudio dat de film in de zomer van 2014 kan worden uitgebracht.