Paul Schrader verzoekt publiek nieuwe film te negeren

Bewerkte versie Dying of the Light tegen Schraders wil uitgebracht

Scenarist en regisseur Paul Schrader (Hardcore, Affliction) heeft het publiek gevraagd zijn nieuwste film Dying of the Light niet in de bioscoop te bezoeken. De 'final cut' van de film werd door de producent Grindstone buiten Schrader om gemaakt.

Met de aanhef ‘We hebben de strijd verloren’ liet Schrader vandaag zijn volgers via Facebook weten dat producent Grindstone ( onderdeel van Miramax) Dying of the Light zonder zijn medewerking heeft hermonteerd en voorzien van een eigen filmscore. Bij het bericht werd bovenstaande afbeelding bijgevoegd.

De afbeelding toont een ‘alternatieve poster’ voor de film, waarop de regisseur, uitvoerend producent Nicolas Winding Refn en acteurs Nicolas Cage en Anton Yelchin hun ‘non-disparagement’-shirts dragen. Deze shirts verwijzen naar de clausule die een betrokken individu verbiedt iets te doen of te zeggen dat de reputatie van het product negatief beïnvloedt. De trailer van de film verscheen gisteren online.

Het is niet de eerste keer dat de regisseur overhoop ligt met zijn producenten. Eerder werd Schraders complete versie van de Exorcist-prequel ( Dominion) door Morgan Creek onthouden van een release, waarna de studio een nieuwe versie uitbracht van regisseur Renny Harlin ( Exorcist: The Beginning). Ook de productie van zijn laatste film The Canyons verliep allesbehalve vlekkeloos.

Bekijk hieronder het interview van CinemaTV met Paul Schrader over The Canyons.