The Hobbit wordt trilogie

Derde deel vooral gebaseerd op ander werk van Tolkien

Het gerucht ging al even, maar regisseur Peter Jackson heeft het nu officieel bevestigd: zijn verfilming van J.R.R. Tolkiens The Hobbit zal geen twee, maar drie films gaan opleveren.

The Hobbit is de ‘prequel’ van de Lord of the Rings-trilogie, die Jackson eerder met veel succes verfilmde. In december van dit jaar verschijnt deel één, An Unexpected Journey; december 2013 volgt deel twee, There and Back Again, en het nog titelloze slotdeel moet in de zomer van 2014 verschijnen.

Jackson geeft aan dat hij zoveel bruikbaar materiaal heeft  – naast het oorspronkelijke boek put hij ook uit andere ‘Middle Earth’-verhalen van Tolkien – dat hij het verhaal niet in twee delen kwijt kan. Eerder liet de regisseur al weten dat de Hobbit-films in toon wat duisterder zullen worden dan het boek, zodat ze beter aansluiten bij de Lord of the Rings-films.

Veel acteurs uit de vorige films (o.a. Ian McKellen, Kate Blanchett, Orlando Bloom) zullen opnieuw verschijnen in The Hobbit. De hoofdpersoon, hobbit Bilbo Baggins , wordt gespeeld door Martin Freeman, bekend uit de tv-series The Office en Sherlock.