Cast verfilming Het diner bekend

O.a. Thekla Reuten en Daan Schuurmans in hoofdrollen

Enkele maanden geleden werd al bekend dat Herman Kochs succesroman Het diner verfilmd zou gaan worden door producent Eyeworks. Gisteren maakte de distributeur bekend dat Kim van Kooten, Thekla Reuten, Jacob Derwig en Daan Schuurmans de hoofdrollen gaan vertolken in de verfilming van de bestseller.

In de film spelen Van Kooten en Schuurmans het echtpaar Serge en Babette Lohman. Reuten en Derwig vertolken de rollen van Paul en Claire Lohman. Van Kooten en Derwig, die in het dagelijks leven een stel vormen en al in verschillende producties samenwerkten, zullen in Het diner elkaars tegenspelers zijn als zwager en schoonzus.

Met een Nederlandse sterrencast en Reinout Oerlemans als producent belooft de film Het diner een echte Nederlandse productie te worden. Maar zei Koch niet vorig jaar in een interview in het Volkskrant Magazine nadrukkelijk dat er juist geen Nederlandse speelfilm van zijn boek mocht komen? Koch: ‘Ik heb nog liever een Amerikaanse B-film dan een Nederlandse A-film – voor zover die al bestaat.’

Aan Kochs wens wordt echter niet helemaal voorbij gegaan. Met de regie in handen van Menno Meyjes, die als scenarist meewerkte aan drie Spielbergfilms, krijgt Kochs boekverfilming toch nog een Amerikaans tintje.

Vanaf oktober 2013 is Het diner te zien in de Nederlandse bioscopen.