'Joodse Braveheart'-film van Mel Gibson loopt spaak

Scenarist beschrijft Gibson als racistische maniak

Er is weer gedoe rond Mel Gibson. De acteur/regisseur zou een film maken over de Joodse verzetsstrijder Judas Makkabeüs, naar een script van Joe Eszterhas. Nu het project mogelijk wordt afgeblazen, beschuldigt de scenarist Gibson van de vreselijkste dingen.

Gisteren werd bekend dat beoogde producent Warner Brothers de film, omschreven als een 'Joodse Braveheart', niet meer wil maken omdat het scenario van Eszterhas onder de maat zou zijn. De scenarist was eerder verantwoordelijk voor onder meer pulp als Showgirls, maar ook de serieuze Holocaustfilm Music Box.

Pal na de bekendmaking publiceerde website The Wrap een sensationele brief van Joe Eszterhas aan Mel Gibson. Hoe The Wrap de ' vertrouwelijke' brief in handen kreeg, wordt niet vermeld. De scenarist beschuldigt Gibson ervan het project alleen maar te hebben gebruikt om van zijn antisemitische reputatie af te komen, en nooit echt van plan te zijn geweest de film te maken. Daarnaast beschrijft Eszterhas in detail hoe hij met zijn gezin te gast was in Gibsons huis, waar de Hollywoodster volledig zou zijn doorgedraaid.

De brief van Joe Eszterhas is hier te lezen.

Inmiddels heeft Mel Gibson een brief teruggeschreven, waarin hij beweert de film nog steeds te willen maken, alleen niet meer met Eszterhas. 'Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat we hierna geen contact meer moeten hebben,' sluit Gibson af. De hele brief is te lezen op de site Deadline.