De Amerikaanse Jessica Chastain (The Tree of Life) zal de rol van Prinses Diana op zich nemen in de biopic Caught in Flight. De film, die in maart 2012 in preproductie zal gaan, wordt geregisseerd door Duitse regisseur Oliver Hirschbiegel (Der Untergang).

Volgens de blog Thompson on Hollywood zal de film zich richten op de geheime liefdesrelatie tussen Prinses Diana en hartchirurg Hasnat Khan. De affaire duurde van 1995 tot 1997 en werd lange tijd geheim gehouden, tot Khan in 2008 in een interview met The Telegraph alles onthulde. Volgens bronnen wordt Diana in het script van Stephen Jeffreys ( The Libertine)  afgeschilderd als een beschadigde persoon die de dokter stalkte, nadat hij hun affaire beëindigde.

Het geheime leven van Prinses Diana is een dankbaar onderwerp gebleken voor filmmakers. In 2007 verscheen de televisiefilm The Murder of Princess Diana, met Jennifer Morrison (House M.D.) in de rol van een Amerikaans journaliste die de dood van Diana onderzoekt.  Eerder dit jaar kwam acteur en filmmaker Keith Allen met de documentaire Unlawful Killing die vanwege de controversiële inhoud in Groot-Brittannië uit de bioscopen werd geweerd. De film werd wel vertoond tijdens het Cannes filmfestival.