Het 64ste Filmfestival van Cannes kondigde maandag de vertoning aan van Unlawful Killing, een documentaire die nieuwe theorieën opwerpt over de dood van de Britse prinses Diana in 1997.

De prinses kwam op 31 augustus 1997 samen met Dodi Al-Fayed om het leven door een auto-ongeluk in Parijs. De Britse politie verklaarde na onderzoek dat het een ongeluk was geweest. De documentaire trekt deze conclusie echter weer in twijfel.

Regisseur Keith Allen (de vader van zangeres Lily Allen) werkte voor de film samen met miljonair Mohamed Al-Fayed, de vader van de tevens overleden Dodi, de vriend van prinses Diana. Al-Fayed claimde al in 2008 dat zijn zoon en Diana vermoord zouden zijn door de Britse overheid. Diana zou op 1 juli dit jaar haar vijftigste verjaardag hebben gevierd.

Unlawful Killing gaat in première op het Filmfestival van Cannes, en niet in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Allen eisten de Britten 87 cuts in de film voordat hij vertoond mocht worden. De film bevat onder andere een onthullende foto van een stervende Diana , genomen vlak na het ongeluk. Allen: 'Om rechtszaken te verkomen draait de documentaire straks overal, behalve in het Verenigd Koninkrijk.'

Zowel Allen als Mohamed Al-Fayed komen vrijdag naar Cannes om de première van de film bij te wonen.