Frank or Francis van Charlie Kaufman een musical

Rollen voor Nicolas Cage, Steve Carell en Jack Black

Charlie Kaufman, scenarist van Being John Malkovich en Eternal Sunshine of the Spotless Mind, gaat voor de tweede keer zijn eigen script verfilmen: de musical Frank or Francis. De eerste film die Kaufman zelf schreef en regisseerde was Synecdoche, New York in 2008.

Frank or Francis is een satire over een vete tussen een regisseur en een filmblogger. Volgens geruchten speelt Steve Carell een pretentieuze filmmaker wiens film You, waarin hij zelf alle rollen speelt,  een enorm succes wordt in Hollywood. Nicolas Cage zou zijn gecast als een volwassen man die nog bij zijn ouders woont en een blog schrijft met alleen maar negatieve filmrecensies, die hem online populair maken. Jack Black zou een acteur spelen die alleen maar gecast wordt als ‘de dikke vader’.

Volgens Kaufman gaat het scenario wel over online filmkritiek, maar is dat vooral een decor waarin het verhaal wordt geplaatst. Belangrijke thema’s in de film zijn volgens hem boosheid en isolatie in het internettijdperk. Ook gaat de film over competitie: het idee dat mensen in deze wereld gezien willen worden.

Kaufman heeft laten weten dat Frank or Francis een echte musical gaat worden. Veel dialogen, en alles wat wat online wordt geschreven, zal hardop worden gezongen.

Bekijk hier een recente toespraak die Charlie Kaufman hield over scenarioschrijven, waarin hij ook ingaat op het ontstaan van Frank or Francis.