Sandra Bullock krijgt Razzie Award

En kan vanavond Oscar winnen

De Amerikaanse actrice Sandra Bullock is uitgeroepen tot de slechtste actrice van het afgelopen jaar. Die twijfelachtige eer viel haar ten deel bij de uitreiking van de Razzies, die traditiegetrouw plaatsvinden op de avond voor de Oscar-uitreiking in Los Angeles.

Bullock kreeg de Razzie Award voor haar rol in de komedie All About Steve. Ze speelt een gestoorde vrouw die verliefd wordt op een cameraman van CNN en hem begint te stalken. All About Steve werd niet in Nederland uitgebracht.

Voor haar rol als Republikeinse moeder met een sociaal hart in The Blind Side is ze genomineerd voor een Oscar. Het zou een unicum zijn als de actrice beide prijzen in hetzelfde jaar in de wacht zou slepen.

De leden van de Amerikaanse band Jonas Brothers werden gekozen tot slechtste acteurs van 2009. De film Transformers 2 kreeg de prijzen voor slechtste film en regisseur.

Daarnaast waren er Razzies voor de prestaties van het afgelopen decennium. Eddie Murphy en Paris Hilton werden uitgeroepen tot de slechtste acteur en actrice van de afgelopen tien jaar. De film Battlefield Earth, gebaseerd op het werk van de oprichter van de geestelijke Scientology-beweging was de slechtste film van het decennium.

De Razzies zijn goudkleurige beeldjes in de vorm van een framboos. Winnaars komen de onderscheiding bijna nooit ophalen. Een lijst met alle winnaars vindt u hier.