Odeon weert Alice

Alice in Wonderland niet in Odeontheaters

Tim Burtons Alice in Wonderland 3D zal in Londen niet te zien zijn in de bioscopen van de Odeon-groep, zo werd gisteren bekend. Dit uit protest tegen de beslissing van Disney, producent van de film, om de dvd van de film vijf weken eerder uit te brengen dan gebruikelijk. De bioscoopketen denkt zo niet lang genoeg publiek naar de zalen te kunnen trekken.

Odeon meldde dat de beslissing geldt voor hun bioscopen in Groot-Brittannië, Italië, en Ierland, de landen waarin Disney de dvd 12 weken na de bioscooppremière uit wil brengen, in plaats van de gebruikelijke 17.

Odeon is de grootste cinemaketen in Groot-Brittannië en hun beslissing zal zeker impact hebben op de omzet van de film, maar er wordt vanuit gegaan dat Disney niet zal bijgeven, omdat ze in de toekomst meer willen inzoomen op de verkoop van Blu-Ray dvd’s en de distributie van films online.

Ook in Nederland is discussie over de uitbreng van de film. Verschillende bioscopen hebben om dezelfde reden als Odeon geweigerd de film uit te brengen. Vooralsnog wordt door Disney de releasedatum van 10 maart gehanteerd. Waar de film wel en niet wordt uitgebracht zal te zien zijn op de site van de film in Nederland: www. friendsinwonderland.nl.