Driemaal prijs voor The Social Network bij Satellite Awards

International Press Academy reikt jaarlijkse prijzen uit

The Social Network is aan een ware zegetocht bezig in Amerika. Nadat de film van David Fincher, over de totstandkoming van Facebook, eerder al door talloze filmcritici werd uitgeroepen tot beste film van 2010, vielen de film afgelopen zondag drie Satellite Awards ten deel. The Social Network won in de categorieën beste drama, beste regie en beste scenario (Aaron Sorkin).

Christopher Nolans Inception won eveneens drie awards, maar niet in de belangrijkste categorieën. De film kreeg de prijzen voor beste soundtrack (Hans Zimmer), beste cinematografie (Wally Pfister) en beste art direction. De award voor beste comedy/musical ging naar het in Amerika geflopte Scott Pilgrim vs. the World van Edgar Wright (Shaun of the Dead). Hoofdrolspeler Michael Cera (Juno) won de prijs voor beste comedy-acteur. 

De Satellite Awards zijn een initiatief van de International Press Academy, een organisatie van entertainmentjournalisten, en werden dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. Verleden jaar was The Hurt Locker de grote winnaar.

Klik hier voor de volledige lijst met winnaars