De 'documentaire' I'm Still Here: The Lost Year over Joaquin Phoenix heeft in Magnolia Films een distributeur gevonden. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Opmerkelijk, want tijdens de promotietoer van Phoenix' laatste film Two Lovers, ook van Magnolia, besloot de acteur ineens het roer radicaal om te gooien en zich te profileren als wereldvreemde hiphopper. Dit deed de omzet van Two Lovers geen goed.

De documentaire gaat over het afgelopen jaar in het leven van de acteur, waarin hij zich steevast ongeschoren, met zonnebril , en enigszins beneveld liet zien en een hiphopcarrière lanceerde.

In de film zou onder meer te zien zijn hoe Phoenix cocaïne snuift van de borst van een prostituee. De opnames zijn gemaakt door acteur en regisseur Casey Affleck, echtgenoot van Joaquins zus Summer Phoenix.

Hoewel velen ervan overtuigd zijn dat de hele onderneming een grote publiciteitsstunt is, zeggen ingewijden zeker te weten dat de film op feiten berust. Zo beweren Affleck en rapper Sean Combs, die in de film te zien is, beiden dat alles wat Phoenix doet echt is.

Eamonn Bowles, president van Magnolia, noemt het gedrag zeker 'extreem' maar vindt de film ook 'filmtechnisch heel goed gemaakt'.

Volgens hem moet de kijker de film zien in de context van de vermeende krankzinnigheid van Phoenix, waarbij hij een jaar lang gevolgd werd door een filmploeg. "Het is een unieke film die veel mensen op verschillende manieren zal verrassen", zegt Bowles.

De Amerikaanse premièredatum van I'm Still Here: The Lost Year is op 10 september, een Nederlandse datum is nog niet bekend.

Bron: Novum

Joaquin Phoenix bij The David Letterman Show