Joaquin Phoenix gaat man te lijf

Acteur weet weer aandacht te trekken

Ex-acteur en zelfverklaard rapper Joaquin Phoenix wist woensdagnacht weer de aandacht van de media te trekken toen hij tijdens zijn optreden een man te lijf ging. Tegen het einde van zijn show in een club in Miami Beach sprong hij van het podium en vloog een toeschouwer aan, die zijn act zou hebben onderbroken. De geruchten dat het om een grap zou gaan worden steeds sterker.

Nadat hij het publiek uren had laten wachten, kwam Phoenix het podium op, begon zijn hoofd te bewegen op de beat en onverstaanbare teksten te rappen. Aan het eind van zijn optreden kreeg hij woorden met iemand uit het publiek, die hij vervolgens te lijf ging. Beveiligers sleurden de acteur terug op het podium en voerden hem af. Of er daadwerkelijk klappen zijn gevallen is onduidelijk. 

Phoenix (34) gaf in oktober aan te willen stoppen met zijn acteercarrière om verder te gaan in de hiphop-muziek. Sindsdien verscheen hij in het openbaar met lang haar, zonnebril, donker pak en een alarmerend lange baard. Omdat hij sinds deze metamorfose gevolgd wordt voor een documentaire van zijn vriend Casey Affleck, wordt steeds meer rekening gehouden met een mockdocumentary of een publiciteitsstunt. Ook Phoenix’ woede-uitbarsting van woensdagnacht werd door Affleck op beeld vastgelegd.

Vorige maand kwam Phoenix al in opspraak toen hij al kauwgumkauwend en mompelend in de show van David Letterman verscheen.

 


De woede- uitbarsting van Joaquin Phoenix tijdens zijn optreden in Miami Beach.