Danny Boyle grijpt in tijdens filmpremière

Vertoning 127 Hours in Toronto 'absolute nachtmerrie'

Regisseur Danny Boyle heeft bij het Toronto Film Festival moeten ingrijpen tijdens de première van zijn nieuwe film 127 Hours. De vertoning liep vertraging op waarna het publiek onrustig werd en zijn ongenoegen uitte.

De film, met in de hoofdrol acteur James Franco, begon wegens technische problemen meer dan een uur te laat. Daarnaast stonden meer dan duizend mensen in de rij voor de film terwijl er maar plek was voor de helft.  

'Het is een absolute nachtmerrie', zei Boyle tegen de Britse krant Daily Mail. 'We proberen de schermen klaar te krijgen om de film te kunnen vertonen.'

Vanwege de vertraging liepen de gemoederen in de bioscoop hoog op. Boze filmcritici en studiobonzen lieten onder luid boegeroep hun ongenoegen blijken. Regisseur Boyle kwam naar de vertoning om de bezoekers zelf te kalmeren en zijn excuses aan te bieden. Volgens aanwezigen had de organisatie rekening moeten houden met het feit dat de film van Boyle, gezien het succes van zijn vorige film Slumdog Millionaire, veel aandacht zou trekken.

De regisseur kon er uiteindelijk zelf wel om lachen. 'Ik kijk ernaar uit om al jullie 127 Hours-grappen te horen.' De film vertelt het waargebeurde verhaal van een bergbeklimmer die vijf dagen vast zit onder een rotsblok en zijn eigen arm moet amputeren.

Tijdens de screening van de film moesten twee personen medisch behandeld worden. Een bezoeker werd onwel en de ander kreeg een paniekaanval. Het is niet bekend of de amputatie-scène de oorzaak was van de incidenten.

Bron: Novum