Van 9 tot en met 19 september vindt alweer de 34ste editie plaats van het International Film Festival van Toronto, volgens het Amerikaanse vakblad Variety ‘het op een na belangrijkste filmfestival’. Na Cannes. Maar voor Venetië, dat deels met Toronto overlapt.

The King’s Speech wint publieksprijs in Toronto

Zondag zijn in Toronto de prijzen op de 35ste editie van het Toronto International Film Festival (TIFF) uitgereikt. Naast een handvol prijzen voor Canadese producties ging de belangrijkste prijs, de publieksprijs, naar Tom Hoopers film The King’s Speech, met Colin Firth als de stotterende koning George VI.

Nieuws van de 35ste editie van het filmfestival van Toronto

Vaste Torontoganger Gerhard Busch doet voor Cinema.nl verslag van 'Het grootste filmfestival van Noord-Amerika'. Aflevering 5: Sigur Rós is nooit meer het zelfde

Vertoning 127 Hours in Toronto 'absolute nachtmerrie'

Regisseur Danny Boyle heeft bij het Toronto Film Festival moeten ingrijpen tijdens de première van zijn nieuwe film 127 Hours. De vertoning liep vertraging op waarna het publiek onrustig werd en zijn ongenoegen uitte.

‘The Festival of Festivals’

Het Toronto International Film Festival (TIFF) heeft zich sinds de oprichting in 1976 razendsnel opgewerkt tot een van de voornaamste internationale filmfestivals. Toronto is hét premièrefestival van Noord-Amerika en is vooral onmisbaar voor de grote studio’s als showcase voor potentiële Oscarwinnaars.

Voorzichtig beleid van filmmaatschappijen

Volgens vakblad Variety gaan we dit najaar een ietwat mager filmfestivalseizoen tegemoet, met als belangrijkste festivals Toronto, Venetië en Telluride. Door de vermindering van marketingbudgetten zijn filmmaatschappijen een stuk voorzichtiger geworden.