Vader Rubina Ali ontkent illegale adoptie

Slumdog Millionaire kindster niet te koop aangeboden

De vader van de 9-jarige Rubina Ali, Rafiq Qureshi, ontkent dat hij zijn dochter te koop heeft aangeboden. Volgens Qureshi is hij bedrogen en heeft hij zijn dochter nooit willen verkopen.

De vader van het kindsterretje uit Slumdog Millionaire (Danny Boyle) beweert dat hij werd gebeld door een vriend met het bericht dat een rijke Arabische sjeik interesse zou hebben in Rubina. De sjeik zou een goed betaalde filmrol voor Rubina kunnen regelen. Tijdens het gesprek dat Qureshi met de sjeik had, geholpen door een tussenpersoon die als tolk fungeerde, werd het hem pas duidelijk dat de man Rubina mee wilde nemen naar Dubai. ‘Ik begreep eerst niet wat hij bedoelde, ik spreek de Engelse taal niet goed. Toen ik door had dat hij Rubina wilde kopen, heb ik geweigerd. Mijn dochter is niet te koop.’

De Britse krant News of the World beweert een tip gekregen te hebben van een vriend van de familie Qureshi. De man vertelde dat Rubina’s vader een deal probeerde te maken met een rijk, Arabische familie. Toen deze niet door ging, deed een journalist van de krant zich voor als sjeik en contacteerde Qureshi. Volgens de journalist probeerde Qureshi zijn dochter Rubina te verkopen voor miljoenen roepies, omgerekend 220.000 euro.

Rubina, die in Slumdog Millionaire de jonge Latika speelt, heeft verklaart dat haar vader de waarheid spreekt en ze bij hem en haar stiefmoeder wil blijven.

De biologische moeder van Rubina heeft echter nadat het nieuws dat naar buiten werd gebracht door News of the World, een aanklacht ingediend tegen haar ex-man Rafiq Qureshi. De politie is een onderzoek gestart.