Prijzen uitgereikt op filmfestival Scenecs

Oeuvreprijs voor Jos Stelling

De prijzen op het Scenecs filmfestival, de zogenaamde Dutch Golden Stones, zijn afgelopen zaterdag uitgereikt in Amersfoort. De film Bingo van Timur Ismailov won de prijs in de categorie fictie en Diary of a Times Square Thief van Klaas Bense kreeg de prijs voor beste documentaire. Filmmaker Jos Stelling ontving de oeuvreprijs op het filmfestival.

De korte film Bingo van Timur Ismailov vertelt het verhaal van een jonge zigeuner uit Moldavië die zijn geluk zoekt in Nederland. Hij wil voldoende geld sparen om een huis te kunnen bouwen in zijn vaderland. In de documentaire Diary of a Times Square Thief koopt Klaas Bense op eBay een dagboek van een jongeman die ervan droomt om een groot schrijver te worden in New York. Maker Bense reist in zijn documentaire naar New York op zoek naar de mysterieuze schrijver van het dagboek.

Filmmaker Jos Stelling kreeg op het Scenecs filmfestival de oeuvreprijs uitgereikt. Stelling is bekend van de films Mariken van Nieumeghen (1974), De illusionist (1984) en Duska (2007). Op dit moment is hij bezig aan de film Het meisje en de dood, die in 2010 in première zal gaan.