Opvolger van Borat aangepast

Brüno nu wel geschikt voor jonger onder de 17 jaar

De film Brüno van komediant Sacha Baron Cohen mag bezocht worden door jongeren onder de 17 jaar, mits ze begeleid worden door een volwassene. Dat liet de producent Universal Pictures gisteren weten in een bericht op het digitale netwerk Twitter.

Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat de nieuwste film van Cohen niet door de Amerikaanse filmkeuring heen kwam en een NC-17 rating kreeg.  De film Brüno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T- Shirt zou door de naaktscènes, het grove taalgebruik en de impliciete seksuele handelingen, niet geschikt zijn voor publiek jonger dan 17.

De makers van Brüno zijn opnieuw de montageruimte ingegaan en hebben de meest shockerende scènes verwijderd. Minder naakt, minder gevloek.

In de film staat Brüno, een homoseksuele modeverslaggever uit Oostenrijk, centraal. Zoals we gewend zijn van Sacha Baron Cohen, worden bekende sterren en zowel historische als actuele gebeurtenissen belachelijk gemaakt. Zo adopteert Brüno een kindje uit Afrika en maakt hij continue genante grapjes over de Holocaust.

Brüno is één van de typetjes uit de komedieshows van Cohen. Al eerder maakte Cohen een film over zijn meest bekende alter ego, Borat. Voor de film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan ( 2005) ontving Cohen zelfs een Oscarnominatie voor best bewerkte scenario.

Brüno  zal vanaf 9 juli in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.