Brüno alleen geschikt voor 17 jaar en ouder

Opvolger Borat opnieuw de montageruimte in

De komische film Brüno, de opvolger van Borat en geschreven door de Engelse komiek Sacha Baron Cohen, is door de Amerikaanse filmkeuring niet geschikt bevonden voor kijkers jonger dan 17 jaar. De film zou te veel obscene seksscènes bevatten en daarom moet de film opnieuw gemonteerd worden.

Zo bevat de film over de Oostenrijkse, nichterige modeverslaggever, scènes waarin wordt gesuggereerd dat de hoofdrolspeler anale seks heeft en loopt hij een aantal keer naakt in beeld. Producent Universal Pictures betaalde 42,5 miljoen euro voor de filmrechten en weigert Brüno uit te brengen als de filmkeuring niet wordt verlaagd, aangezien een groot deel van de doelgroep jonger dan zeventien is.

In de film Brüno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt, krijgen de Oostenrijkers het ditmaal zwaar te verduren. Hoofdrolspeler Bruno is de homoseksuele, Oostenrijkse verslaggever, die in zijn programma ‘ Funkyzeit mit Brüno’ politiek incorrecte opmerkingen maakt, het liefst over Holocaust, en zijn geïnterviewden rare statements probeert te ontfutselen. Buiten zijn strakke outfits, piercings en waterstofperoxide hanenkam, valt Brüno vooral op door zijn zwaar Duitse accent. Het karakter Brünowas al eerder te zien in shows van de Joodse Cohen.

Naast Brüno, is Cohen vooral bekend van de typetjes Ali G, een blanke, Jamaicaanse rapper met een identiteitscrisis, en Borat, de Kazachse verslaggever uit de film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2005).

De film Brüno gaat 9 juli in Nederland in première.