Oorlogswinter verkocht aan Duitsland en Frankrijk

Meer internationale deals verwacht

Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven is verkocht aan Duitsland en Frankrijk. De interesse voor de film neemt toe na het succes op het filmfestival van Rome waar Oorlogswinter de prijs voor beste jeugdfilm voor 12 jaar en ouder in de wacht sleepte.

Op de website van het Britse filmblad Screen staat dat Oorlogswinter is verkocht aan de Franse distributeur Family Films en de Duitse filmverkoper Atlas. Waarschijnlijk zullen er binnenkort meer internationale deals volgen.

Carey Fitzgerald van het Britse High Point Films, de verkoopagent van Oorlogswinter, zegt tegenover Screen: ‘Er is sprake van een momentum rond deze film, nu meer en meer mensen de film ontdekken.’

Oorlogswinter gaat over tiener Michiel die tijdens de Hongerwinter een gewonde Britse soldaat helpt en vervolgens betrokken raakt bij het verzet. Eerder deze maand kreeg de verfilming van het boek van Jan Terlouw nog drie Gouden Kalveren (beste acteur, beste mannelijke bijrol en beste production design) op het Nederlands Film Festival. De film is tevens - na enig geharrewar - de Nederlandse Oscarinzending voor dit jaar.