House of Netherhorror

Nieuw Nederlands filmproductiemaatschappij

In Cannes is deze week bekend gemaakt dat Nederland een bijzonder filmproductiemaatschappij rijker is. House of Netherhorror is een productiemaatschappij die zich zal richten op het maken van Nederlandse horrorfilms. Initiatiefnemers zijn Jan Doense en Herman Slagter, beiden al jaren werkzaam in het horrorgenre.

Het idee van House of Netherhorror is ontstaan na een gesprek met verschillende Nederlandse filmmakers, die een voorliefde voor horrorfilms delen . Er zijn een viertal low budget films bedacht, die gepland staan voor 2010.  De geplande films zijn:

Bijlmer Voodoo van Barend de Voogd ( Zombeer) en Erwin van den Eshof (Doodeind).

Groene Tanden van Chris W. Mitchell (The prodigal son, Birthday boy).

Nieuw Blood van Edwin Visser en Frank van Geloven (Necrophobia, SL8N8).

Kinderen van het Veen van Richard Raaphorst (Zombi 1, Popo).

Producent Jan Doense is in 2007 afgetreden als directeur van het Imagine festival, voorheen Amsterdam Fantastisch Film Festival, en richtte eerder het dvd-label Mr. Horror Presents op. Partner Herman Slagter produceerde in 2004 Fighting Fish (Jamel Aattache), de eerste martial arts film van Nederlandse bodem.

Volgens de oprichters van House of Netherhorror is horror een genre waar niet veel Nederlandse filmmakers zich aan wagen, terwijl de Europese horrorfilm wel in opkomst is. Het succes van de film De Lift (1983) van Dick Maas wist geen andere horrorfilm te evenaren. Doense en Slagter hopen hier met House of Netherhorror verandering in te brengen.