Christoph Waltz speelt in nieuwe Cronenberg-film

Ook rollen voor Keira Knightley en Michael Fassbender

Christoph Waltz, die de rol van kolonel Hans Landa speelt in Inglourious Basterds (Quentin Tarantino), heeft getekend voor een rol in de film The Talking Cure van David Cronenberg. Naast Waltz zullen ook Keira Knightley (Pride & Prejudice, Pirates of the Caribbean-trilogie) en Michael Fassbender (Fish Tank, Eden Lake) een rol in de film spelen. Dat meldt de Australische distributeur Hopscotch Films.

The Talking Cure, gebaseerd op een toneelstuk van Christopher Hampton, gaat over Carl Jung en Sigmund Freud, de grondleggers van de psychoanalyse. Zij hebben een gecompliceerde relatie met hun patiënt: de briljante en mooie Sabina Spielrein. Het is nog niet bekend wie welke rol op zich zal nemen.

De Oostenrijkse Christoph Waltz (53) krijgt momenteel veel lof voor zijn rol als kolonel Hans Landa in Inglourious Basterds . Zo kreeg hij op het filmfestival van Cannes dit jaar de award voor beste acteur en daarnaast werd eerder deze maand bekend dat hij genomineerd is voor een Golden Globe voor beste mannelijke bijrol. Het lijkt erop dat Waltz internationaal aan het doorbreken is, want de acteur is op dit moment ook bezig met de opnames voor de film The Green Hornet van Michel Gondry, waarin Waltz samen speelt met onder andere Seth Rogen, Cameron Diaz en Tom Wilkinson.

Filmblad Empire vermoedt dat de opnames van The Talking Cure begin 2010 zullen plaatsvinden.