Ben Sombogaart tekent voor Knielen op een bed violen

Paul Verhoeven haakt af

Ben Sombogaart zal Knielen op een Bed Violen, naar het gelijknamige boek van Jan Siebelink, gaan regisseren. Aanvankelijk zou Paul Verhoeven die taak op zich nemen, maar dit ging uiteindelijk niet door.

Wel heeft scenarioschrijver Gerard Soeteman, die aan bijna alle grote Nederlandse producties van Verhoeven heeft meegewerkt, het script geschreven voor  Knielen op een bed violen. De film wordt geproduceerd door Alain de Levita en Johan Nijenhuis van Film NL &TV. Het productiebedrijf produceerde ook De storm, de door Sombogaarts regisseerde film die 17 september uit komt. 

Knielen op een bed violen gaat over de hovenier Hans die, dankzij zijn streng religieuze afkomst, zijn hele leven in het teken van het geloof zet. Zijn werk, huwelijk, relatie met zijn kinderen en vrienden, worden sterk beïnvloed door de religieuze overtuigingen en praktijken. De schrijver van de roman, Jan Siebelink , baseerde het boek op zijn eigen jeugd in een streng gereformeerd gezin. Van het boek zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht en het won in 2005 de AKO Literatuurprijs. Vorig jaar werd er een toneelstuk gemaakt van het verhaal, waarin Cees Geel de rol van Hans vertolkte.

Wie in Knielen op een bed violen de hoofdrollen zullen vertolken is nog onbekend. De opnames staan gepland voor de zomer van 2010.