Alec Baldwin stopt met acteren

Acteur noemt carrière ‘complete mislukking’

Alec Baldwin (The Hunt for Red October, The Good Shepherd) stopt met acteren. De hoofdrolspeler van de televisieserie 30 Rock is niet van plan om zijn contract na 2012 te verlengen. Dat zegt hij in een interview met het blad Men’s Journal.

‘Ik heb geen interesse meer in acteren’, zegt Baldwin in het interview. ‘ Films zijn een onderdeel van mijn verleden. Het heeft dertig jaar geduurd. Ik ben niet jong, maar ik heb nog tijd om iets anders te doen.’

Baldwin werd in 2004 genomineerd voor een Oscar voor zijn bijrol in de film The Cooler van Wayne Kramer. Daarnaast kreeg de acteur twee Emmy’s en twee Golden Globes voor zijn rol in 30 Rock.

Ondanks deze prijzen vindt Baldwin zijn carrière mislukt. Hij zegt daarover in het interview: ‘Het is pijnlijk om te zeggen, maar ik beschouw mijn gehele filmcarrière als een complete mislukking. Ik zal je vertellen waarom. Het doel van acteren is om te schitteren in een film , dat je prestatie de film verder helpt en dat de film goede kritieken krijgt of een commercieel succes wordt. Dat heb ik nooit gehad.’

Baldwin is niet de eerste acteur dit jaar die zegt een punt achter zijn filmcarrière te zetten. Eerder zeiden Angelina Jolie, Viggo Mortsensen en Joaquin Phoenix hetzelfde.