Viggo Mortensen stopt met acteren

Acteur moe van moordend reisschema

Acteur Viggo Mortensen heeft in een interview met The Time of London laten weten dat hij stopt met acteren. Mortensen heeft niet zozeer genoeg van het acteren zelf, maar van alles wat erbij komt kijken.

Het ter woord staan van de pers, promoten van films en het vele heen en weer reizen breken de vijftig-jarige acteur op. Over zijn strakke reisschema zegt Mortensen: ‘In de afgelopen week ben ik van LA naar Japan, naar Korea, naar Polen, naar hier gereisd. Het is belachelijk! Het is geen gezonde manier van leven.'

De Amerikaanse Mortensen geeft toe dat hij al een aantal rollen in grote commerciële films heeft afgeslagen, omdat hij niet meer in films wil spelen voor het geld. De acteur geeft in het interview aan zich te willen richten op andere dingen. Maar wat hij precies wil doen laat hij in het ongewisse.

Mortensen is vooral bekend van zijn rollen in Lord of The Rings (Peter Jackson, 2001, 2002, 2003), History of Violence (David Cronenberg , 2005), A Perfect Murder (Andrew Davis, 1998), G.I. Jane (Ridley Scott,1997) en Eastern Promises (David Cronenberg, 2007), waar hij twee jaar geleden een Oscarnominatie voor ontving.

Ook Angelina Jolie en Joaquin Phoenix gaven pas geleden aan dat ze wilden stopppen met acteren. Jolie wilt zich richten op haar kinderen en Phoenix zou zich gaan storten op zijn muziekcarrière .