Brad Renfro overleden

Voormalig kindacteur wordt 25 jaar

Acteur Brad Renfro is op 25-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn advocaat bekend. Zijn lichaam werd dinsdagochtend aangetroffen in een woning in Los Angeles, waar hij samen met vrienden de nacht had doorgebracht. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Op 12-jarige leeftijd maakte Renfro zijn debuut in de thriller The Client van Joel Schumacher, naar een boek van John Grisham. Daarin speelde hij Mark Sway, die getuige is van een dramatische zelfmoord. Verder verscheen hij in films als Bryan Singers Apt Pupil, Terry Zwigoffs Ghost World en John Maybury’s The Jacket .

Renfro was al op jonge leeftijd verslaafd aan drank en drugs en werd hiervoor verschillende keren gearresteerd. Zo bracht hij in 2006 tien dagen in de cel door, voor rijden onder invloed van verdovende middelen en een poging tot het kopen van heroïne.

Volgens de politie is het nog onduidelijk of drugs een rol speelden bij zijn overlijden. Begin vorig jaar schreef Renfro zich in voor een afkickprogramma. Onlangs rondde hij de opnamen af voor de film The Informers van Gregor Jordan, waarin ook Winona Ryder en Billy Bob Thornton meespelen.