Verenigde Staten/​Canada/​Frankrijk 1998. Thriller van Bryan Singer. Met o.a. Ian McKellen, Brad Renfro, Joshua Jackson, Mickey Cottrell en Michael Reid MacKay.

VPRO Cinema

Verfilming van een verhaal uit de verzamelaar 'Different Seasons' van Stephen King, met rasacteur Ian McKellen en pupil Brad Renfro als het monsterlijke koppel dat schuil gaat onder een vliesdun laagje decorum. McKellen is groots - kwaadaardig en kwetsbaar tegelijk - in de rol van bevlogen oud-nazi. Renfro speelt niet onverdienstelijk diens buurjongen die alle lugubere verhalen wil horen in ruil voor stilzwijgen. Helaas is de rol van de tiener ten opzichte van het boek verwaterd tot een rusteloze puber (in plaats van een moorddadige maniak) wat de film ontdoet van de scherpste randjes. Het destillaat is niettemin een verontrustende en provocerende film die overeind blijft dankzij het bevlogen acteergeweld.

credits

Regie:
Bryan Singer
Cast:
Ian McKellen, Brad Renfro, Joshua Jackson, Mickey Cottrell, Michael Reid MacKay, Ann Dowd, Bruce Davison, James Karen, Marjorie Lovett, David Cooley, Blake Anthony Tibbetts, Heather McComb, David Schwimmer, Elias Koteas
Scenario:
Brandon Boyce
Productie:
Jane Hamsher, Don Murphy, Bryan Singer
Camera:
Newton Thomas Sigel
Muziek:
John Ottman
Montage:
John Ottman
Schrijver:
Stephen King
Jaar:
1998
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Holocaust, Psychologische thriller
Landen:
Verenigde Staten, Canada, Frankrijk