Ober en Zwartboek geselecteerd voor European Film Awards

42 Europese films geselecteerd

Ober van Alex van Warmerdam en Zwartboek van Paul Verhoeven zijn twee van de tweeënveertig Europese films die de European Film Academy heeft geselecteerd voor de European Film Awards 2007.

Uit deze selectie zullen de 1800 leden van de European Film Academy in de komende weken de nominaties voor de verschillende categorieën kiezen. In de 20 landen met de meeste EFA leden hebben de leden één film uit eigen land direct voor de selectie mogen uitkiezen. De overige films zijn geselecteerd door een speciale commissie bestaande uit EFA Board members en de filmprofessionals Gunnar Bergdahl (Zweden), Stefan Kitanov (Bulgarije), Derek Malcolm (UK) en José Maria Riba (Spanje).

Enkele concurrenten van Ober en Zwartboek zijn: The Last King of Scotland, Perfume: The Story of a Murderer en The Queen.

Op 3 november worden de nominaties in de verschillende categorieën bekendgemaakt tijdens het Filmfestival van Sevilla in Spanje.

De European Film Awards Ceremony, waar de winnaars worden gepresenteerd, vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 1 december in Berlijn.