Maltha treft schikking

Faillissement Zwartboek afgewend

De twaalf ondernemers en medewerkers van de film Zwartboek die het faillissement van Zwartboek Productie BV hadden aangevraagd hebben een schikking getroffen met producent San Fu Maltha. Dat heeft advocaat Thomas van Vugt van het Amsterdamse advocatenkantoor Blenheim vrijdag gemeld.

Maltha heeft beloofd de cliënten van Van Vugt uiterlijk maandag te betalen. De cliënten eisen betaling van tienduizenden euro's die zij nog tegoed hebben voor hun medewerking aan de film.

De rekeningen zijn vaak al meer dan een jaar oud. Al meerdere keren zegde productiebedrijf Fu Works, verantwoordelijk voor de film Zwartboek, toe dat het geld op korte termijn zou worden overgemaakt . Onder de eisers bevindt zich het bedrijf PayStream, dat vijf medewerkers aan de film vertegenwoordigt. Het gaat om visagisten en camera- en lichtmensen.

Andere gedupeerde is een groep ondernemers uit Den Haag, bij wie in de straat opnames werden gemaakt, een hoveniersbedrijf en hotels in Delft en Dordrecht waar medewerkers aan de film meer dan een jaar geleden overnachtten.

Volgens Maltha was er niets aan de hand en zijn de Haagse winkeliers inmiddels betaald.

(Bron: ANP)