De film Volle Maan krijgt vrijdagavond een Platina Film uitgereikt. De film van Johan Nijenhuis heeft in anderhalve week tijd 220.000 bezoekers getrokken.

Wanneer een film de grens van 200.000 bezoekers passeert, krijgt hij een Platina Film uitgereikt. Het is de tweede film van regisseur Nijenhuis die een Platina Film ontvangt. Zijn debuut Costa! trok uiteindelijk 700.000 bezoekers en was hiermee de bestbezochte Nederlandse film van 2001.

Nijenhuis is vanzelfsprekend erg blij met de prijs. 'Ik was toch zenuwachtig toen de film uitging: Volle Maan kent veel meer lagen dan Costa!. Ik ben erg opgelucht dat het publiek dit toch weet te waarderen.'

De uitreiking van de Gouden en Platina Film is een initiatief van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie, het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Filmfestival. De prijs werd vorig jaar ingevoerd om de Nederlandse film te stimuleren. Eerder dit jaar ontvingen Ja zuster, nee zuster en Oesters van Nam Kee al een Gouden Film . Volle maan is de eerste film die dit jaar een Platina Film krijgt uitgereikt. De uitreiking vindt plaats tijdens het Gouden Televisierring Gala.