Nederland 2002. Romantische komedie van Johan Nijenhuis. Met o.a. Cas Jansen, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Ellen ten Damme en Michiel Huisman.

VPRO Cinema

Creatief of diepgaand is Volle maan niet, dat bekent ook regisseur Nijenhuis, en een tijdsbeeld à la Spetters (1980) is het evenmin. Maar samen met voorganger Costa! (ook van Nijenhuis) werd de film destijds wel grotendeels verantwoordelijk geacht voor de plotselinge populariteit van Nederlandse films bij de jeugd. Volle maan gedijde bij gratie van de sterrencultuur rond de acteurs en de clipachtige inhoudelijke verwikkelingen over zon, zee en seks. In 'The Breakfast Club op een boot', in de woorden van de regisseur, zien we acht schoolverlaters op een zeiljacht op weg naar Spanje hun dromen najagen en experimenteren met seks.

credits

Regie:
Johan Nijenhuis
Cast:
Cas Jansen, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Ellen ten Damme, Michiel Huisman, Chantal Janzen, Teun Kuilboer, Hans Dagelet, Lieke van Lexmond, Jasmine Sendar, Geert Hunaerts, Mark Scholten, Martin Buitenhuis, Sjoerd Dragtsma
Scenario:
Mischa Alexander
Productie:
Johan Nijenhuis, Alain de Levita
Camera:
Maarten van Keller
Muziek:
Martijn Schimmer
Montage:
Michiel Reichwein
Kijkwijzer:
FJHKD
Jaar:
2002
Alt. titels:
Full Moon Party
Genres:
Romantische komedie
Trefwoorden:
Tienerfilm, Volwassen worden
Landen:
Nederland