Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Paul Seed. Met o.a. Ian Richardson, Susannah Harker, Diane Fletcher, Miles Anderson en Alphonsia Emmanuel.

VPRO Cinema

Richardson is een Brits politicus van de Conservatieve Partij die de verblinde journaliste Harker exploiteert in zijn meedogenloze, heimelijke campagne om de nieuwe leider van zijn partij te worden. Donkere, vierdelige politieke satire die in Engeland op het scherm kwam net in de loop van de week toen Margaret Thatcher in 1990 ontslag nam als leidster van de Conservatieven. Richardson kreeg een BAFTA-onderscheiding voor zijn knappe vertolking. Geschreven door Andrew Davies naar de roman van de public relation-man van de Tory`s, Michael Dobbs, die voor het vervolg, TO PLAY THE KING (1992), de draad weer oppikte van de televisie-bewerking want in de oorspronkelijke roman pleegde het in ongenade gevallen hoofdpersonage zelfmoord. De mini-serie TO PLAY THE KING kwam in 1993 voor het eerst op het scherm.

credits

Regie:
Paul Seed
Cast:
Ian Richardson, Susannah Harker, Diane Fletcher, Miles Anderson, Alphonsia Emmanuel, Colin Jeavons, Damien Thomas, Malcolm Tierney, David Lyon, Kenny Ireland, James Villiers, William Chubb, Nicholas Selby
Scenario:
Andrew Davies
Muziek:
Jim Parker
Jaar:
1990
Alt. titels:
Ein Kartenhaus
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Satire
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

House of Cards (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken