Duitsland 2004. Romantiek van Michael Keusch. Met o.a. Nadeshda Brennicke, Florian Fitz, Gunther Gillian, Katharina Stemberger en Nicole R. Beutler.

VPRO Cinema

De inmiddels dertig-jarige arrogante, financi[KA3]ele adviseuse Katrin (Brennicke) is het zat om bij haar ouders de kerstdagen door te brengen. Daarom bedenkt deze elegante verschijning een smoes en zegt dat ze gaat trouwen met haar vriend en feestneus Aurelius von Waldborn (Gillian); ze kan dan wegblijven en de kerstdagen ergens ander vieren; haar ouders zijn in de wolken als ze het nieuws horen, en vragen Aurelius onmiddellijk om de kerst bij zijn a.s. schoonouders door te brengen. Tot haar niet geringe verbazing stemt hij toe en nu zit Katrin in het schip. Ze bedenkt een list. Haar vader is allergisch voor honden en krijgt astma-aanvallen alleen al bij het zien van een hond. Ze gaat een hond zoeken, op wie ze tijdens de feestdagen kan passen. Ze vindt een hond. Hij heet Kurtchen en is van Max (Fitz), de hoofdredacteur van een dagblad, amateurkok en fijnproever. Maar als Max Katrin ontmoet die op zijn hond wil passen, besluit hij dat het feest niet doorgaat. Er ontstaat een kat- en muisspelletje tussen die twee, dat echter een happy-end zal krijgen. De regie van Keusch is niet eens onbetamelijk, maar kan het idiote plot niet redden. Het scenario is van Eduard Habsburg. Het camerawerk is van Georg Diemmansberger.

credits

Regie:
Michael Keusch
Cast:
Nadeshda Brennicke, Florian Fitz, Gunther Gillian, Katharina Stemberger, Nicole R. Beutler, Adele Neuhauser, Frits von Friedl, Hertha Schell, Michou Friesz
Scenario:
Eduard Habsburg
Camera:
Georg Diemmansberger
Muziek:
Peter Janda
Jaar:
2004
Alt. titels:
Weihnachtshund, Der
Genres:
Romantiek, Familiefilm
Trefwoorden:
Kerstfilm, Romantische komedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie

0 uitzendingen

Der Weihnachtshund (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken