Verenigde Staten 2001. Komedie van Steve Carr. Met o.a. Eddie Murphy, Kristen Wilson, Raven-Symoné, Kyla Pratt en Lil' Zane.

VPRO Cinema

In het vervolg zien we hoe druk Dr. Dolittle (Murphy) het heeft met het behandelen van (menselijke) patiënten en zieke dieren, wier taal hij spreekt. Er blijft te weinig tijd over voor zijn gezin, maar dat verandert als een circusbeer hem overhaalt mee te komen naar het grote woud, dat nu bedreigd wordt door een massale ontbossing. Het hele gezin Dolittle, inclusief Lisa (Wilson), Charisse (Raven-Symoné) en Maya (Pratt) gaan mee en er valt heel wat te beleven met de dierlijke bosbewoners. De film is een aaneenschakeling van moppen en grappen over dieren, die je niet direct aan het lachen zullen brengen, maar wel zullen doen glimlachen. Murphy bewijst zijn komische talent nog eens te meer met al zijn grimassen. Kinderen zullen zich best vermaken met al dit pretentieloze gedoe. De rolprent, die een productiebudget van 72 miljoen had, leverde 130 miljoen dollar op. Scenario van Larry Levin naar de verhalen van Doctor Dolittle van Hugh Lofting. Met in de originele, Engels gesproken versie de stem van Arnold Schwarzenegger als White Wolf.

credits

Regie:
Steve Carr
Cast:
Eddie Murphy, Kristen Wilson, Raven-Symoné, Kyla Pratt, Lil' Zane, Denise Dowse, James L. Avery, Andy Richter, Kevin Pollak, Steve Irwin
Scenario:
Larry Levin
Productie:
John Davis, Joseph Singer
Camera:
Daryn Okada
Muziek:
David Newman
Montage:
Craig Herring
Schrijver:
Hugh Lofting
Jaar:
2001
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Dierenfilm, Sequel
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dr. Dolittle 2 (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken