Verenigde Staten/Duitsland 1999. Thriller van Tim Burton. Met o.a. Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon en Casper Van Dien.

VPRO Cinema

In deze succesvolle thriller is de hand van scenarist Andrew Kevin Walker (8MM, Se7en) inhoudelijk makkelijker te herkennen dan die van Burton. Dat betekent, tot ongenoegen van Burton-fans, rechtlijnig moordwerk boven warmbloedige sfeer met zwartgallig-excentrieke inslag. Sleepy Hollow is gebaseerd op 'The Legend of Sleepy Hollow', die Washington Irving optekende in 1819. Depp speelt de New Yorkse detective Ichabod Crane, die naar het doodse dorpje Sleepy Hollow komt om daar de zaak van een aantal onthoofdingen op te lossen middels gezond verstand. Ook Crane verliest zijn hoofd, vooral in het bijzijn van de lokale schone (Ricci).

credits

Regie:
Tim Burton
Cast:
Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon, Casper Van Dien, Jeffrey Jones, Richard Griffiths, Christopher Walken, Lisa Marie, Christopher Lee, Marc Pickering, Claire Skinner, Alun Armstrong
Scenario:
Andrew Kevin Walker
Productie:
Scott Rudin, Adam Schroeder
Camera:
Emmanuel Lubezki
Muziek:
Danny Elfman
Montage:
Chris Lebenzon, Joel Negron
Schrijver:
Washington Irving
Kijkwijzer:
JE
Jaar:
1999
Genres:
Thriller, Mysterie, Horror, Fantasy
Trefwoorden:
Gothic-drama
Landen:
Verenigde Staten, Duitsland

Sleepy Hollow (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken