Verenigde Staten/​Verenigd Koninkrijk 1995. Komedie van Gus Van Sant. Met o.a. Nicole Kidman, Matt Dillon, Joaquin Phoenix, Casey Affleck en Illeana Douglas.

VPRO Cinema

'I would die for your love,' schrijft de Italiaans-Amerikaanse Larry aan zijn vlekkeloze vrouw Suzanne, en zo geschiedt. Suzanne zou haar leven geven om televisieberoemdheid te worden en Larry stond haar tv-carrière in de weg, dus moest zijn romantisch bedoelde briefje wat haar betreft werkelijkheid worden. Althans, dit vermoedt de kijker als To Die For op humoristische, semi-documentaire wijze de opmaat naar de moord op Larry uit de doeken doet. Nakaartend over Larry leren we aan de hand van een interview met zijn zus, een talkshow met de vier ouders, en een zelfportret op video van Suzanne, hoe onmenselijk ambitieus en rücksichtslos Suzanne te werk ging om maar beroemd te worden.

credits

Regie:
Gus Van Sant
Cast:
Nicole Kidman, Matt Dillon, Joaquin Phoenix, Casey Affleck, Illeana Douglas, Alison Folland, Dan Hedaya, Wayne Knight, Kurtwood Smith, Holland Taylor, Maria Tucci, Susan Traylor, Buck Henry
Scenario:
Buck Henry
Productie:
Laura Ziskin
Camera:
Eric Alan Edwards
Muziek:
Danny Elfman
Schrijver:
Joyce Maynard
Kijkwijzer:
JH
Jaar:
1995
Genres:
Komedie, Misdaad
Trefwoorden:
Satire, Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk