Japan/Finland/Italië/Frankrijk/Verenigde Staten 1991. Komedie van Jim Jarmusch. Met o.a. Roberto Benigni, Béatrice Dalle, Winona Ryder, Gena Rowlands en Giancarlo Esposito.

VPRO Cinema

Vijf eenakters, steeds de vluchtige ontmoeting van een taxichauffeur met zijn nachtelijke klanten, steeds in een ander deel van de wereld, steeds met de acteurs van het betreffende land (en in de bijbehorende taal!). Klein drama in een notedop, soms vrolijk, soms treurig, en altijd met die hoekige Jarmusch- humor (DOWN BY LAW en STRANGER THAN PARADISE). In L.A. een casting-director die een filmster wil maken van de taxichauffeuse; in New York een oude immigrant als taxichauffeur, die noch de taal, noch de rijkunst machtig is; in Parijs een zwarte chauffeur en een blind meisje; in Rome een opschepperige macho en een pastoor; in Helsinki een vader van een gestorven kindje met drie dronkaards. Sfeervolle, kleine, fijne portretjes. Scenario van regisseur Jarmusch en camerawerk van Frederick Elmes.

credits

Regie:
Jim Jarmusch
Cast:
Roberto Benigni, Béatrice Dalle, Winona Ryder, Gena Rowlands, Giancarlo Esposito, Armin Mueller-Stahl, Rosie Perez, Paolo Bonacelli, Matti Pellonpȧȧ, Kari Vȧȧnȧnen, Sakari Kuosmanen, Tomi Salmela, Isaach de Bankolé
Scenario:
Jim Jarmusch
Productie:
Jim Jarmusch
Camera:
Frederick Elmes
Muziek:
Tom Waits
Jaar:
1991
Genres:
Komedie, Experimenteel
Trefwoorden:
Episodenfilm, Independent, taxi's
Landen:
Japan, Finland, Italië, Frankrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Night On Earth (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken