Verenigde Staten 1979. Fantasy van James Frawley. Met o.a. Kermit the Frog, Miss Piggy, Fozzie Bear, Jim Henson en Frank Oz.

VPRO Cinema

Terwijl hij zijn tijd al zingend doorbrengt in de moerassen van Georgia wordt Kermit de kikker opgemerkt door impresario DeLuise. Deze raadt Kermit aan auditie te doen in Hollywood. Op weg naar de filmstad ontmoet Kermit steeds meer Muppet-vrienden. In feite niets meer of minder dan een oprekking van de populaire tv-serie, maar dan gebracht met verve die de film zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt maakt. Jim Henson en zijn crew konden rekenen op de medewerking van een hele reeks beroemde gastoptredens om de boel nog meer op te fleuren, ook al lopen ze er soms wat verloren bij. Jerry Suhl en Jack Burns schreven het aantrekkelijke scenario dat de voorgeschiedenis van de kleurrijke groep verhaalt. Camerawerk van Isidore Mankovsky. Kreeg enkele vervolgen.

credits

Regie:
James Frawley
Cast:
Kermit the Frog, Miss Piggy, Fozzie Bear, Jim Henson, Frank Oz, Jerry Nelson, Richard Hunt, Dave Goelz, Charles Durning, Austin Pandleton, Telly Savales, James Coburn, Orson Welles, Elliott Gould, Mel Brooks, Steve Martin, Bob Hope, Telly Savalas
Productie:
Jim Henson
Camera:
Isidore Mankovsky
Muziek:
Paul Williams, Henny Ascher
Jaar:
1979
Alt. titels:
Muppet Movie, The
Genres:
Fantasy, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Sprookje, Jeugdfilm, Poppenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Muppet Movie (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken