Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van Terry Gilliam. Met o.a. Michael Palin, Max Wall, Deborah Fallender, John Le Mesurier en Annette Badland.

VPRO Cinema

In de middeleeuwen wordt een Engels stadje geteisterd door een wreedaardig monster. Palin, die door zijn vader onterfd werd is in de stad om er zijn geluk te zoeken. De al te romantische prinses ziet in hem de man van haar dromen. Door haar zal Palin deelnemen aan het toernooi dat moet uitmaken wie de strijd tegen het monster moet opvatten. Je mag twee maal raden wie de (on)gelukkige is. Fragmentarisch zeer plezierig, maar over het algemeen ontsierd door vulgaire humor. De voorspelbare anachronismen zijn nog het grappigste. De film haalt niet het peil dat we van MONTY PYTHON gewend zijn. Gilliam en Charles Alverson baseerden hun scenario op een gedicht van Lewis Carroll. Terry Bedford fungeerde als cameraman.

credits

Regie:
Terry Gilliam
Cast:
Michael Palin, Max Wall, Deborah Fallender, John Le Mesurier, Annette Badland, Warren Mitchel, Brenda Crowling, Bernard Bresslaw, Alexandra Dane, John Bird
Scenario:
Charles Alverson, Terry Gilliam
Productie:
Sanford Lieberson
Camera:
Terry Bedford
Muziek:
De Wolfe, Dewolfe
Montage:
Michael Bradsell
Jaar:
1977
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Jabberwocky (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken