De Wolfe is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Jabberwocky

1977 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van Terry Gilliam. Met o.a. Michael Palin, Max Wall, Deborah Fallender, John Le Mesurier en Annette Badland.

In de middeleeuwen wordt een Engels stadje geteisterd door een wreedaardig monster. Palin, die door zijn vader onterfd werd is in de stad om er zijn geluk te zoeken. De al te romantische prinses ziet in hem de man van haar dromen. Door haar zal Palin deelnemen aan het toernooi dat moet uitmaken wie de strijd tegen het monster moet opvatten. Je mag twee maal raden wie de (on)gelukkige is. Fragmentarisch zeer plezierig, maar over het algemeen ontsierd door vulgaire humor. De voorspelbare anachronismen zijn nog het grappigste. De film haalt niet het peil dat we van MONTY PYTHON gewend zijn. Gilliam en Charles Alverson baseerden hun scenario op een gedicht van Lewis Carroll. Terry Bedford fungeerde als cameraman.

Adventures Of A Private Eye

1976 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1976. Komedie van Stanley A. Long. Met o.a. Christopher Neil, Suzy Kendall, Harry H. Corbett, Fred Emney en Liz Fraser.

Priv[KA1]e-detectives krijgen alle opwindende actie en de meiden. Daarom wil de jonge Neil zo vlug mogelijk naam maken. Wanneer zijn baas op vakantie trekt krijgt hij zijn grote kans. Een verblindende schoonheid, Kendall, stort haar hart uit bij Neil. Iemand wil haar afpersen wegens enkele naaktfoto`s die ze destijds liet maken. Indien deze openbaar worden kan ze fluiten achter een zeer fortuinlijke erfenis. Superflauwe komedie met een reeks voorspelbare vulgaire grappen en opvallende knipoogjes naar bekende klassiekers uit het s[KA1]erie noire-genre. In dit soort films klinkt een `hommage` echter als een regelrechte belediging. Absoluut te mijden voor iedereen die een beetje goede smaakt heeft. Michael Armstrong (die bewezen heeft beter te kunnen) pleegde het scenario dat door Peter Sinclair van beelden voorzien werd.

Pornokiller

1970 | Erotiek, Drama

België/Duitsland 1970. Erotiek van Guy Nys. Met o.a. Diane Dee, Anne Wanty, Ona Hils, Guy Bonny en Robert Flahaut.

Erotische thriller met een soort tien-kleine-negertjes intrige, gesitueerd in een villa met huishoudster Wanty, die lesbische gevoelens koestert voor bemiddelde huiseigenares Dee. Het wordt algauw een oord van wellust met hardere seks- en geweldscènes. Vooral in het Duits circuit der seksbioscopen kende deze film van de 'vergeten Vlaamse cineast' Nys aardig wat succes.

Jeunes filles bien...pour tous rapports

1969 | Erotiek, Komedie

Zwitserland 1969. Erotiek van Norbert Terry. Met o.a. Vincent Gauthier, Barbro Hedstrom en Noël Roquevert.

Zweeds meisje Hedstrom wil haar vriendje niet in de steek laten als zij op internaat moet in Zwitserland. Daarom laat hij zich, verkleed als meisje, ook inschrijven op de kostschool en dat geeft uiteraard aanleiding tot een reeks nogal infantiele blootscènes en domme verwikkelingen. Sekskomedies zijn zeldzaam, het is een moeilijk genre en hoewel hier alles een verzorgde indruk achterlaat valt er maar weinig te lachen.

In love with dead

1968 | Drama

België 1968. Drama van Guido Nijs. Met o.a. Diane Dee, Ona Hillas, Ann Wanty, Robert Flahaut en Guy Bonny.

Thema: een krankzinnige heeft een morbide en maniakale obsessie voor de dood. Niet bijster origineel dus en het sleept zich gedurende negentig minuten voort, met plotselinge goedkope en pretentieuze camerabewegingen, een grove montage en acteerprestaties, die geen moment geloofwaardig aandoen. Zou met iets meer veeleisendheid, zorgvuldigheid en aannemelijkheid een interessante middellange speelfilm hebben kunnen opleveren.

All in Good Fun

1956 | Documentaire, Komedie, Drama, Zwijgende film

Verenigd Koninkrijk 1956. Documentaire van James M. Anderson.

Op een speelse manier loodst de geridderde Britse komiek Bob Monkhouse (1928-2003) de toeschouwer door de beginjaren van de film heen. Hij begint bij de travelogues (reisfilms), waarmee George Hale rond 1897 succes oogstte. Daarna richt hij de schijnwerper op Georges M[KA1]eli[KA2]es en de Britse filmpionier Cecil M. Hepwood met fragmenten uit diens films van rond de eeuwwisseling, AWFUL RESULT OF A LEAK IN THE TANK en ANY OLD RAG. De eerste slapstick-held Little Moritz en de eerste filmhond Little Ceasar passeren de revue. Hij heeft ook aandacht voor de opkomst van de body-cultuur in de film, de suffragetten (militante voorstandsters voor het kiesrecht van vrouwen), Max Linder en films ge[KA3]inspireerd door actuele feiten zoals het beleg van de Sydney Street in 1911. Met THE BANGVILLE POLICE (1913) van Henry Lehrman trad de film een nieuw tijdperk binnen. The Keystone Cops werden de eerste populaire sterren van een filmreeks. Andere successeries van rond die tijd waren LT. DARING, de serie die volgde op FANT[KA4]OMAS : [KA2]A L`OMBRE DE LA GUILLOTINE (1913) van Louis Feuillade en THE PERILS OF PAULINE (1914) van Louis J. Gasnier en Donald MacKenzie. Met Charles Chaplin brak de tijd aan van de supersterren. Het geheel is erg oppervlakkig en het opdringerige, geforceerd komische commentaar van Monkhouse werkt meestal storend. Het scenario is van Bob Monkhouse en regisseur Anderson. Het camerawerk is van H.M. Glendining, die de nieuwe opnames verzorgde.