Zweden 1965. Drama van Bo Widerberg. Met o.a. Keve Hjelm, Ann-Marie Gyllenspetz, Evabritt Strandberg, Ben Carruthers en Inger Taube.

VPRO Cinema

Vlak voor de opnamen van zijn nieuwe film raakt een regisseur in een privé-crisis door een buitenechtelijke verhouding die verlammend op zijn creativiteit werkt. Door de komst van een ruimdenkende Amerikaanse hoofdrolspeler wordt ook de vrouw zich van de huwelijksimpasse bewust, waarna de echtelieden op eerlijke basis hun relatie proberen op te lappen en de regisseur de moed voor de film hervindt. Deze mogelijk autobiografische film gebruikt aanstaande filmopnamen vooral als aanleiding om de personages bijeen te brengen in een tastende verkenning van hun relaties. Goed spel, met name van de actrices. De talrijke scènes waarin bij de kust vliegers worden opgelaten waren toen nog geen cliché, maar niettemin al te opgelegd symbolisch.

credits

Regie:
Bo Widerberg
Cast:
Keve Hjelm, Ann-Marie Gyllenspetz, Evabritt Strandberg, Ben Carruthers, Inger Taube, Björn Gustafsson, Nina Widerberg, Thommy Berggren, Agneta Ekmanner
Muziek:
Bill Evans
Jaar:
1965
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Zweden

op televisie

0 uitzendingen

Kärlek 65 (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken