Verenigde Staten 1988. Biografie van Michael Apted. Met o.a. Sigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris, John Omirah Miluwi en Iain Cuthbertson.

VPRO Cinema

Verfilming van het leven van de controversiële gorilla-deskundige Dian Fossey, die op een koude, eenzame berg in Rwanda langzaam maar zeker een soort communicatie weet te bewerkstelligen tussen haarzelf en de bestudeerde beesten. Een fotograaf - met wie ze later een relatie begint - maakt haar wereldberoemd. Maar met de jaren - na eindeloze gevechten tegen bureaucraten en stropers - verliest ze het contact met de werkelijkheid. Veel scènes zijn opgenomen met als aap verklede mensen, het is echter vaak onmogelijk het verschil tussen de echte en de 'menselijke' gorilla’s te zien. De film kreeg vijf Oscarnominaties, waarvan er niet één werd gehonoreerd.

credits

Regie:
Michael Apted
Cast:
Sigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris, John Omirah Miluwi, Iain Cuthbertson, Constantin Alexandrov, Waigwa Wachira, Iain Glen, David Lansbury, Maggie O'Neill, Konga Mbandu, Michael J. Reynolds, Gordon Masten, Peter Nduati, Helen Fraser
Scenario:
Anna Hamilton Phelan
Productie:
Terence A. Clegg, Arne Glimcher
Camera:
John Seale
Muziek:
Maurice Jarre
Montage:
Stuart Baird
Jaar:
1988
Alt. titels:
Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey
Genres:
Biografie, Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Junglefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Gorillas in the Mist (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken