Verenigde Staten 1989. Fantasy van Phil Alden Robinson. Met o.a. Kevin Costner, Amy Madigan, Ray Liotta, Timothy Busfield en James Earl Jones.

VPRO Cinema

'If you build it, he will come.' Het is een zinnetje dat na het succes van Field of Dreams een eigen leven is gaan leiden - Amerikanen schijnen het overal voor te gebruiken, van religie tot business. In de film, naar het boek Shoeless Joe van W. P. Kinsella, hoort de toch nuchtere boer Ray Kinsella (Costner) de woorden als een fluistering. Hij weet niet waar ze vandaan komen, maar wel dat hij een compleet honkbalveld moet bouwen op zijn maïsakker. Nog meer mysterieuze ontwikkelingen - zonde om te verklappen - volgen, die sommigen vage pulp vinden, maar de meesten rijke fantasie. Het honkbalveld dat door de filmmakers achtergelaten werd bij een boerderij, is nog steeds het mekka van pelgrims die in honkbal en Field of Dreams de gehele Amerikaanse cultuur afgespiegeld zien.

credits

Regie:
Phil Alden Robinson
Cast:
Kevin Costner, Amy Madigan, Ray Liotta, Timothy Busfield, James Earl Jones, Burt Lancaster, Frank Whaley, Dwier Brown, James Andelin, Michael Milhoan, Gaby Hoffmann
Scenario:
Phil Alden Robinson
Productie:
Lawrence Gordon, Charles Gordon
Camera:
John Lindley
Muziek:
James Horner
Montage:
Ian Crafford
Schrijver:
W.P. Kinsella
Jaar:
1989
Genres:
Fantasy, Sportfilm, Drama
Trefwoorden:
Honkbal
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Field of Dreams (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken