Verenigde Staten/​China 2018. Animatie van Yarrow Cheney en Scott Mosier. Met o.a. Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones, Pharrel Williams en Tristan O'Hare.

VPRO Cinema

Het kinderboek ‘How the Grinch Stole Christmas!’ van Dr. Seuss, over een chagrijnig groen monster dat Kerst wil saboteren, verscheen in 1957 en werd in Amerika rap een klassieker. Deze derde verfilming (na een tekenfilm uit 1966 en een live-actionversie uit 2000) komt van computeranimatiestudio Illumination (Despicable Me) en volgt trouw het boek, waaruit zelfs hele delen in voice-over worden voorgelezen. Dat botst soms iets met de moderne toon en uitbundige slapstick, maar het Scrooge-achtige verhaal blijft onweerstaanbaar, en de humor, vormgeving en (originele) stemmen zijn erg geslaagd. De gemene streken van de Grinch zijn wel veel leuker dan het onvermijdelijk zoete slot.

credits

Regie:
Yarrow Cheney, Scott Mosier
Cast:
Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones, Pharrel Williams, Tristan O'Hare, Kenan Thompson, Sam Lavagnino, Angela Lansbury, Michael Beattie
Scenario:
Michael LeSieur, Tommy Swerdlow
Productie:
Janet Healy, Christopher Meledandri
Muziek:
Danny Elfman
Montage:
Chris Cartagena
Schrijver:
Dr. Seuss
Kijkwijzer:
IB
Jaar:
2018
Genres:
Animatie, Komedie, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten, China