Verenigde Staten/​Verenigd Koninkrijk/​Canada 2017. Sciencefiction van Denis Villeneuve. Met o.a. Ryan Gosling, Harrison Ford, Sylvia Hoeks, Ana de Armas en Jared Leto.

VPRO Cinema

Vijfendertig jaar na Ridley Scotts verpletterend mooie en invloedrijke sf-drama Blade Runner is er een vervolg: Blade Runner 2049, dat zich dertig jaar na de gebeurtenissen in het origineel afspeelt. Ook in 2049 kampt Los Angeles nog met verregaande milieuvervuiling, jaagt de politie op ontsnapte androïden (in de film 'replicants'), en zijn die replicants op zoek naar wat ze menselijk maakt. De Canadese regisseur Denis Villeneuve (Sicario, Arrival) werd door Scott zelf uitgekozen en maakte een meer dan waardig vervolg, dat hoewel trouw aan het origineel, nooit de film van een fanboy wordt. Sylvia Hoeks als replicant Luv steelt – net als landgenoot Rutger Hauer destijds in het origineel – bijna de film.

credits

Regie:
Denis Villeneuve
Cast:
Ryan Gosling, Harrison Ford, Sylvia Hoeks, Ana de Armas, Jared Leto, Robin Wright, Sallie Harmsen, Dave Bautista, Mackenzie Davis
Scenario:
Hampton Fancher, Michael Green
Productie:
Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Bud Yorkin
Camera:
Roger Deakins
Muziek:
Hans Zimmer, Jóhann Jóhannson, Benjamin Wallfisch
Montage:
Joe Walker
Schrijver:
Philip K. Dick
Kijkwijzer:
JE
Jaar:
2017
Genres:
Sciencefiction, Thriller
Trefwoorden:
Sequel
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada

Blade Runner 2049 (2017) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
woensdag 19 juni
RTL 7
20:25 - 23:40
vrijdag 21 juni
RTL 7
22:55 - 02:10