VPRO Gids 15

10 april t/m 16 april
Pagina 7 - ‘Forum’
papier
7

Forum

Reacties op de inhoud van de VPRO Gids, VPRO-programma’s en andere mediazaken kunt u sturen naar forum@vpro.nl. Vermeld altijd uw naam, adres en telefoonnummer.

Brieven kunnen worden geredigeerd c.q. ingekort. Over (niet-)plaatsing wordt niet gecorrespondeerd.

Dylan

Op 23 juni 1978 stond ik (negentien jaar oud) op de eerste rij bij het concert van Bob Dylan in de kuip. Jullie hebben geen idee hoe blij ik iedere keer word van jullie Bobcast! de een nog mooier dan de andere. Bedankt VPRO!

PETER SCHINKELSHOEK, HEILOO

Fallujah

Min of meer verbijsterd was ik over de aflevering ‘Fallujah’ uit de serie Once Upon a Time in Iraq ( 21 maart 2021). Het leek meer op het bewieroken van Amerikaanse soldaten. Terloops werd het gebruik van fosfor beschreven, niet de gevolgen ervan voor de burgers. Een gewonde strijder werd simpelweg afgemaakt. De moeder van een gesneuvelde soldaat zei dat de soldaten daar voor de vrijheid vochten. Dat deze tweede slachting in Fallujah zonder meer in de reeks oorlogsmisdaden thuishoorde ik niemand zeggen. Het zou de VPRO sieren de film ' Fallujah, the Hidden Massacre van Sigfride Ranucci en Maurizio Torealta uit te zenden. Zij maken duidelijk dat het gebruik van chemische wapens en het ongebreidelde geweld in november 2004 tegen burgers van Fallujah een oorlogsmisdaad is. Ook een bezoek aan de stad zou welkom zijn. Kunnen we zien of er alweer iets is opgebouwd na die bijna totale verwoesting.

KO RUIJTER, MAARSSEN

Lubach

Hoed af voor Arjen Lubach, die met zijn briljante shows op zondag een vaste waarde werd in televisieland. Hij schreef zelfs geschiedenis als satiremaker met internationale invloed. In zijn laatste show was de sketch met het sprookjesboek bij het haardvuur ter vertroosting van kamerlid Omtzigt een hoogtepunt. Ook een pluim voor zijn gehele team. Een diepe buiging en hopelijk tot spoedig ziens.

GABRIEL SZMULEWICZ, AMSTERDAM

Lubach (2)

Voor ’t eerst in m’n leven stuur ik een berichtje naar mijn VPRO, waarvan ik al eeuwenlang lid ben. Heel simpel: LUBACH MOET BLIJVEN. . . IK WIL GRAAG LUBACH TERUG (volgend seizoen). . . Ik vond Zondag met LUBACH echt fantastisch. . . Hij is komisch, eerlijk, oprecht, kritisch. . . en FANTASTISCH. Dus: LUBACH MOET BLIJVEN!

ANNETTE BEUMERS, WIJHE

On Stage (slot)

Mijn wens was altijd dat er eens een muziekprogramma als Later… with Jools Holland op de Nederlandse televisie zou komen, maar ik begreep dat dit soort producties erg duur waren. On Stage vind ik een erg goed alternatief, ik geniet ervan als muziek die je niet de godganse dag op de radio hoort ook eens de ruimte krijgt. Ook belangrijk: niet te veel geouwehoer, en Nadia Moussaid doet dat heel goed. Ik hoop dat dit programma voortgezet zal worden. Zeker in deze tijd, nu we toch al zo weinig cultuur en muziek live kunnen aanschouwen.

CHRIS VELKER, AMSTELVEEN

Beloning

VPRO Gids beloont trouwe abonnees’ staat er op p. 3, en vervolgens ‘elke week trekken we de namen van drie abonnees uit ons bestand’. Prima hoor, maar zo worden niet de trouwe abonnees beloond, maar drie willekeurige.

C. VAN DER LELY, DORDRECHT

Opgeblazen

Wat een aardig artikel over de serie Oogappels, maar waarom nou toch die opgeblazen Engelse woorden: high-concept-televisieseries , unique selling point, ijzersterke dramady.

MENNO EUWE, AMSTERDAM