VPRO Gids 51

19 december t/m 1 januari
Pagina 6 - ‘Forum’
papier
6

Forum

Reacties op de inhoud van de VPRO Gids, VPRO-programma’s en andere mediazaken kunt u sturen naar forum@vpro.nl. Vermeld altijd uw naam, adres en telefoonnummer.

Brieven kunnen worden geredigeerd c.q. ingekort. Over (niet-)plaatsing wordt niet gecorrespondeerd.

Arjen Lubach live!

Wat heb ik genoten van Arjen Lubach live! En ik ben niet eens woke. Wel een vrouw van 78, een van die eenzamen, ja. Schei toch uit!

ERNA ZUIDGEEST, BREDA

Mondo (11)

Hou toch eens op met die onzin om Mondo te laten verdwijnen, koester dit pareltje, dat ook nog eens multiculti is. En hou toch alsjeblieft op met die onzin van de kijkcijfers. Die zogenaamde 1250 huishoudens die gemeten worden, hoeveel VPRO-leden zitten daar dan echt in? Hebben jullie dat ooit nagevraagd? Ik werd ooit gevraagd, omdat ik representatief zou zijn, maar ik had er echt geen trek in. Weg VPRO-stem. Leg ons nu eens duidelijk uit hoe jullie dat dan denken te berekenen en uit de reacties in ‘Forum’ blijkt toch wel dat dit programma bij jullie hoort. Foei als jullie het willen laten stoppen, wie weet stop ik dan met jullie.

SANNY DE ZOETE , DELFT

Mondo (12)

Op je website mondkapjes verkopen met de tekst ‘wij laten ons de mond niet snoeren’, maar je wel de Mondo laten snoeren. Het programma moest even op gang komen, maar ik heb dit jaar al veel moois gezien en als het stopt ga ik volgend jaar veel moois missen. De gastcuratoruitzendingen met de familie El Hamus en met Adelheid Roosen waren parels. Waar krijgen zij nu nog de kans om zulke unieke en persoonlijke programma’s samen te stellen? In weer een nieuw doekje-voor-het-bloeden-programma van twintig minuten op zondagochtend om halfacht, als de netcoördinator nog slaapt?

ERIK BROMMEIJER, DEN HAAG

Mondo (13)

Wat een onwaarschijnlijk mooie uitzending van Mondo zag ik 29 november. Ik heb het programma drie keer opnieuw bekeken. In een uur tijd werden mijn hart, mijn lijf en mijn geest geraakt door schoonheid, lef, maskerloosheid – een haast on-Nederlandse 'aanpak' van de dingen waar het echt om gaat. Dit is televisie zoals ik het haast nooit meer zie. Kortom: Mondo moet blijven!

ADRIENNE SCHIMMEL, NIJMEGEN

Mondo (14)

Afgelopen zondag heb ik genoten van Mondo. Tijdens het programma heb ik gehuild en gelachen. Hoe jammer is het dat dit programma om voor mij onduidelijke redenen moet verdwijnen. Kunt u zich echt niet bedenken? Ook bedankt voor de mooie serie Klassen, wat een lieve sterke juffen op die school, had ik die vroeger in mijn jeugd maar getroffen.

J. VAN HEES (83), HELMOND

Mondo (15)

Voor ons is dat uurtje Mondo elke week een traktatie. Ook afgelopen zondag was het weer een verrassend, ongewoon, boeiend en ook vrolijk programma. Zo hoort echte televisie te zijn! Geen ingeblikte troep, maar authentiek, warm, vrolijk, interessant en soms zelfs even wennen. Wat zou je nog meer wensen? Ga ermee door. Hou er niet mee op! Als de meerderheid altijd de doorslag geeft, kan het niet anders dan dat we voorgekookte, bekende, weinig verrassende tv voorgeschoteld krijgen. De smaak van de meerderheid, wilt u daar als VPRO mee adverteren? Het adagium van de VPRO herken ik niet in uw argument. Ik hoop en pleit van harte voor het voortbestaan van dit mooie culturele programma met Nadia Moussaid als warme, erudiete en oprecht geïnteresseerde tv-persoonlijkheid.

HÉLÈNE DERKINDEREN, MUIDERBERG

Mondo (slot)

In reactie op alle reacties, laten we met z’n allen reageren: Mondo moet blijven!

ANS PORTENGEN