VPRO Gids 13

28 maart t/m 3 april
Pagina 6 - ‘Forum’
papier
6

Forum

Reacties op de inhoud van de VPRO Gids, VPRO-programma’s en andere mediazaken kunt u sturen naar forum@vpro.nl. Vermeld altijd uw naam, adres en telefoonnummer.

Brieven kunnen worden geredigeerd c.q. ingekort. Over (niet-)plaatsing wordt niet gecorrespondeerd.

VPRO Gids en corona

Ook voor de VPRO Gids heeft de verspreiding van het coronavirus mogelijk impact.

Productie en bezorging

Voor de productie en bezorging van de VPRO Gids zijn we afhankelijk van een aantal externe bedrijven. Die doen er gelukkig alles aan om de gids te blijven drukken en bezorgen. Maar omdat we niet weten hoe de ontwikkelingen rond corona zullen verlopen, houden we er rekening mee dat de productie en/of bezorging op zeker moment weleens zou kunnen stokken.

vprogids.nl

Dit is de onlinegids waar u als abonnee gratis toegang heeft tot de volledige inhoud die we normaal gesproken ook in de papieren gids publiceren. Hierover heeft u eind vorig jaar bericht van ons gekregen en een groot aantal lezers heeft sindsdien het gratis digitale abonnement geactiveerd.

U nog niet? U kunt dit alsnog heel eenvoudig doen met de activatiecode die u destijds heeft ontvangen. Voor de zekerheid sturen we u binnenkort een nieuwe mail over vprogids.nl met instructies over het activeren van uw gratis digitale abonnement.

Inhoud

De redactie werkt ondertussen bijna volledig thuis en doet haar uiterste best ook deze weken een mooie en interessante gids voor u te maken. De programmering van alle lineaire radio- en televisiezenders, nationaal en internationaal, is echter onderhevig aan tal van wijzigingen die we hoogstwaarschijnlijk niet allemaal tijdig doorkrijgen en kunnen verwerken.

Het kan dus voorkomen dat programmatitels en/of uitzendtijden niet correct in de kolommen van de gids staan. Hiervoor vragen we uw begrip. Voor het meest actuele overzicht van de programmering verwijzen we u graag naar vprogids.nl/epg. Dit overzicht is altijd voor iedereen gratis toegankelijk.

REDACTIE VPRO GIDS

Toekomstmenu

Een ware verademing was het voor mij om het informatieve en nuchtere artikel over het toekomstmenu te lezen (VPRO Gids # 11, p. 14). Normaal gesproken lees ik weinig tijdschriften of boeken die aan dit onderwerp zijn gewijd, want ik heb mijn buik vol van de meeste discussies die in het teken staan van ‘verantwoorde’ voeding. Mijn ervaring is namelijk dat die maar al te vaak worden gevoerd door culinaire fundamentalisten, die precies weten wat (on)gezond is voor het menselijk lichaam en die een ware ‘jihad’ hebben ontketend tegen alles wat zoet en vet is of niet van eigen bodem komt. In hun ogen moet de zondeval van de mens kennelijk al heel vroeg in de geschiedenis zijn begonnen, want was het niet Eva die Adam aanmoedigde om zijn tanden te zetten in een appel, een vrucht met behoorlijk wat suikers?

ALBERT KORT, ’S-HEER HENDRIKSKINDEREN

Magere jaren

Jammer voor Leo de Bruyn (’Forum’ #12, ‘Miskend’): in het Bijbelse verhaal (Genesis 41) komen eerst de zeven vette jaren en daarna de zeven magere. Over wat na de magere jaren volgt, laat het verhaal zich niet uit.

ANNE-MARIE RUTGERS, UTRECHT

Canon

Wat een fantastische serie, De kijk van Koolhoven. Dank! Waar ik ook altijd van geniet, zijn Martin Kaaijs artikelen over muziek in de VPRO Gids. En plots kreeg ik een idee: een tv-programma over muziek met hetzelfde format als De kijk van Koolhoven, gepresenteerd door Kaaij. Titel: De canon van Kaaij. Koolhoven en Kaaij, jullie zijn keien!

GAB VAN WINKEL