Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2004. Televisieserie van Met o.a. Henry Arnold, Salome Kammer, Peter Schneider, Uwe Steimle en Tom Quaas.

VPRO Cinema

Deze derde reeks van de Heimat-sage bestaat uit zes afzonderlijke films en behandelt - bijna even subliem als de vorige delen - de Duitse geschiedenis tussen 1989 en 2000, ditmaal toegespitst op het leven van Hermann Simon en Clarissa Lichtblau. De eerste twee reeksen van Heimat, de monumentale tv-serie waarin de Duitse en Europese geschiedenis aanschouwelijk werd gemaakt aan de hand van de lotgevallen rond een familie in de Duitse Hunsrück, waren zo mooi en sterk gespeeld dat het derde deel eerst in de Nederlandse arthouses werd uitgebracht voordat de afleveringen op tv werden uitgezonden. In Heimat 3 wordt de draad weer opgepakt bij de val van de Muur. De hoofdrolspelers keren terug vanuit de stad naar hun geboortegrond, maar daar wachten vooral desillusies. De idyllische provincie bestaat niet meer, is de prachtig in beeld gebrachte, sombere boodschap.

credits

Regie:
Edgar Reitz
Cast:
Henry Arnold, Salome Kammer, Peter Schneider, Uwe Steimle, Tom Quaas, Antje Brauner, Michael Kausch, Mathias Kniesbeck, Christian Leonard, Nicola Schössler, Constanze Wetzel, Heiko Senst
Scenario:
Edgar Reitz, Thomas Brussig
Productie:
Robert Busch, Jeremy Thomas
Camera:
Thomas Mauch, Christian Reitz
Montage:
Helga Beyer, Magda Habernickel, Susanne Hartmann, Friederike Treitz
Jaar:
2004
Alt. titels:
Heimat 3 - Chronik einer Zeitenwende
Genres:
Televisieserie, Drama
Landen:
Duitsland, Verenigd Koninkrijk