Verenigd Koninkrijk/Australië 1986. Televisieserie van Met o.a. Michael Gambon, Patrick Malahide, Joanne Whalley, David Ryall en Gerard Horan.

VPRO Cinema

Schrijver Philip Marlow (Gambon) wordt opgenomen in het hospitaal wegens een extreme psiorias-aandoening. Om aan de ongemakkelijke en vernederende situatie te ontsnappen vlucht hij weg in een hallucinatoire droomwereld, die zich beurtelings afspeelt in de wereld van zijn laatste detectiveroman en in zijn jeugd ten tijde van WO II. Complexe, gelaagde en intelligente miniserie, waarin hartverscheurend droevige momenten naadloos overgaan in vrolijke zang en dans. Fantastisch gespeeld door Gambon. Geschreven door Dennis Potter, die naar verluidt nóg ergere proriasis had dan zijn hoofdpersoon, de arme man. In 2013 verscheen er een Amerikaanse remake; een film met Robert Downey jr. als de zingende speurder.

credits

Regie:
Jon Amiel
Cast:
Michael Gambon, Patrick Malahide, Joanne Whalley, David Ryall, Gerard Horan, Leslie French, Ron Cook, George Rossi, Sharon D. Clarke, Lyndon Davies, Geff Francis, Janet Suzman, Alison Steadman, Jim Carter, Imelda Staunton, Bill Paterson
Scenario:
Dennis Potter
Productie:
John Harris, Rick McCallum, Kenith Trodd
Camera:
Ken Westbury
Muziek:
Stanley Myers
Montage:
Bill Wright, Sue Wyatt
Jaar:
1986
Genres:
Televisieserie, Drama, Musical, Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Australië